Tuesday 22 July 2014

5 sfaturi pentru un bronz sanatos

Ce e mai frumos decat un bronz ciocolatiu pe timpul verii, pus in evidenta de o 
rochie vaporoasa alba? 
Toate vrem un bornz frumos, dar unele dintre noi ar face orice sa il obtina. Pana in urma cu cativa ani eram si eu la fel. Stateam pe plaja de dimineata pana seara, fara sa ma gandesc la efectele negative, ci doar la tenul aramiu pe care mi-l doream atat de mult. Bine inteles ca urmarile nu au intarziat sa apara: arsuri, pete maronii, pete albe. Asa ca am luat atitudine, iar astazi voi impartasi cu voi 5 sfaturi pentru un bronz frumos si sanatos. 


1. Evita expunerea la soare la orele amiezii
Sfatul medicilor este sa evitam expunerea la soare intre orele 11 si 16, intrucat razele soarelui sunt mai intense in acest interval orar. Daca totusi expunerea nu poate fi evitata, poarta o palarie si ochelari de soare, stai in locuri umbrite si cel mai important, nu uita sa te hidratezi (consuma intre 1,5 si 2 l de lichide, mananca iaurt, fructe si legume). 


2. Foloseste protectie solara
Probabil ati mai auzit asta de multe ori, dar este un aspect care nu trebuie neglijat. Pelicula invizibila ce ramane pe piele dupa uscarea cremei sau a sprayului cu protectie solara e esentiala pentru sanatatea pielii noastre. Este foarte important sa alegi corect factorul de protectie ce ti se potriveste. Culoarea parului si a ochilor spune multe despre tenul tau, asa ca ghideaza-te dupa tabelul de mai jos:

Blonda cu ochi albastri – cea mai mare protectie - SPF 60
 Blonda cu ochi caprui - SPF 60 in primele zile, iar ulterior se poate scadea protectia la SPF 20 
Satena cu ochi capui –  SPF 60 in primele zile,  iar ulterior se poate scadea protectia la SPF 15
 Bruneta cu ochi caprui-inchis – protectia necesara e SPF 6
Mulatra – nu necesita protectie, ci doar hidratare 

3. Vitaminizeaza-te
Atat vitamina A, cat si vitamina D sunt foarte importante pentru pielea ta. Unde le poti gasi? Morcovii, brocolii si legumele verzi sunt bogate in vitamina A. Incepe dimineata unei zile de plaja cu un pahar de suc natural de morcovi. Morcovul ajuta la pastrarea bronzului pe trup, are efect antioxidant si previne aparitia ridurilor. 

Vitamina D este secretul intineririi pielii. Aceasta este sintetizata in piele prin expunerea la razele UV sau poate ajunge ajunge in organism printr-o dieta bogata in lapte, oua, cereale, ciuperci sau peste.

4. Nu lasa norii sa te pacaleasca
Un cer noros nu te scuteste de protectia solara. Norii permit mult mai multor raze UV să treacă prin ei decât permit celor infraroşii şi luminii vizibile. Astfel, dacă vremea se întunecă şi temperatura scade, nu înseamnă neapărat că riscurile razelor UV scad. În zonele de munte, pericolul există chiar şi la temperaturi foarte scăzute. Filtrul creat de atmosferă este redus din cauza altitudinii, aşa că soarele este mai agresiv (cantitatea de raze UVB absorbite de piele creşte cu 4% la fiecare 300 m). 

5. Nu uita de protectia buzelor si a parului
Acestea sunt doua zone frecvent neglijate. La soare si la vant buzele au nevoie de o ingrijire deosebita pentru a nu se usca si a crapa. Foloseste balsamul pentru protectia buzelor L’Erbolario, cu protectie foarte inalta (SPF 50+). Tot in aceasta gama gasesti si ulei protector pentru par. Usor si fin ca un val, acest ulei pentru protectie solara, bogat in substante hranitoare si emoliente, reprezinta un scut impotriva actiunii ondulatoare, epuizante si de uscare din cauza vantului, soarelui si a sarii din apa. Are protectie joasa (SPF 10) si nu incarca sau unge parul.

Urmeaza aceste sfaturi simple si nu vei avea de ce sa te ingrijorezi. Vacanta ta va fi una linistita si lipsita de durerile provocate de arsurile solare.

Anul acesta, L’Erbolario a lansat o noua gama de produse cu protectie solara, pe care imi doresc si eu sa o incerc. L’Erbolario sunt produse cosmetice naturale, nascute din dragoste pentru natura si au la baza studierea indeaproape a principiilor active ale plantelor asupra ingrijirii si tratarii pielii. Va invit sa o descoperiti in farmaciile Sensiblu.
Nu uitati: Protectia solara este indispensabila pentru toate zonele corpului, infiferent ce gama de produse veti alege!

Follow me on:

6 comments:

Anca said...

Sfaturi tare bune si de luat aminte :) Mai ales ca protectia este tare importanta :)

Kleo said...

foarte interesanta postarea eu mai mult de 50 nu am folosit pana acum, asta in primele zile, dupa folosesc produse cu spf mai mic :)

Anonymous said...

mie mi place sa fiu alba :)) dar tot folosesc protectie..chiar si pentru plimbari, nu neaparat pentru plaja, soarele e uneori atat de puternic..si fac bubite mici si rosii de el daca nu folosesc crema de protectie :(

Deya said...

Nam auzit de firma asta pa na acum dar e bien e luat aminte.Sfatrile foarte utile de altfel

Deya said...

Pacat ca nu prea am avut parte de soare ,insa pe viitor protectia este foarte importanta

Marya said...

Intotdeauna trebuie sa folosim protectie fara doar si poate. Prietena mea cea mai buna a facut alergie la soare din cauza lipsei de protectie. Nu e de joaca, mai ales ca stratul de ozon sa subtiat atat de mult!

Post a Comment

Don't hesitate to write me your thoughts. I love reading your comments!

Free counters!